امام علی (ع) :
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Saturday, 7 December , 2024
امروز : شنبه, ۱۷ آذر , ۱۴۰۳ - 6 جماد ثاني 1446
شناسه خبر : 854
  پرینتخانه » اصفهان تاریخ انتشار : 29 جولای 2024 - 16:14 | 107 بازدید | ارسال توسط :

کمبود نیروی انسانی مهم‌ترین چالش اداره انتقال خون اصفهان است

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان گفت: مهم‌ترین چالش اداره انتقال خون استان اصفهان، کمبود نیروی انسانی متخصص و تناسب نداشتن عملکرد با تعداد نیرو است.
کمبود نیروی انسانی مهم‌ترین چالش اداره انتقال خون اصفهان است

به گزارش پایگاه خبری صبح شاهین شهر؛ کیان دهراب‌پور مدیرکل انتقال خون استان اصفهان در نشست خبری انتقال خون استان اصفهان با بیان اینکه این استان از نظر نیروهای تخصصی طب انتقال خون از سرآمدان کشور است، اظهار کرد: نهم مرداد، پنجاهمین سالروز تأسیس سازمان انتقال خون کشور است که تحت عنوان روز ملی اهدای خون نام‌گذاری شده است.

وی تصریح کرد: خون، مایع حیات است و تاکنون با تمام پیشرفت‌های علوم مختلف، هنوز مایعی به عنوان جایگزین خون کشف با ساخته نشده است و همچنان این مایع حیات‌بخش از طریق انسان‌های دیگر به نیازمندان خون و فراورده‌های خونی می‌رسد و همین موضوع اهمیت سازمان انتقال خون را آشکار می‌کند.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان بیان کرد: اداره‌کل انتقال خون استان اصفهان در حال حاضر دارای ۱۱ مرکز اهدای خون است که از این تعداد دو مرکز در شهر اصفهان دایر شده است که وظیفه تهیه، تأمین و توزیع فراورده‌های خونی را برعهده دارد.

وی با اشاره به وجود ۶۳ مرکز درمانی در استان اصفهان و نیاز آنها به فراورده‌های خونی به صورت روزانه افزود: ۱۲۰۳ بیمار تالاسمی ماژور در استان حضور دارند که ۸۶۵ نفر، هر دو هفته دو واحد گلبول قرمز فشرده دریافت می‌کنند، همچنین بیش از ۱۱۰۰ بیمار هموفیلی در استان ساکن هستند که نیاز آنها باید تأمین شود.

دهراب‌پور با بیان اینکه هیچ جراحی در هیچ مرکز درمانی دست به تیغ جراحی نمی‌برد، مگر اینکه از بانک خون بیمارستان اطمینان داشته باشد، اعلام کرد: بیشترین فراورده‌های خونی مورد استفاده در استان به ترتیب شامل گلبول قرمز، پلاکت و پلاسما است.

وی تاکید کرد: زیرساخت انتقال خون استان اصفهان، متناسب با نیازهای مراکز درمانی این استان نیست، حدود به ۱۸۰ نفر نیرو داریم و این در صورتی است که در حداقل‌ترین شرایط، نیازمند ۵۰ نیروی انسانی دیگر هستیم.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان با بیان اینکه معطلی افراد در مرکز اهدای خون خواجو نیز به دلیل متناسب نبودن زیرساخت‌های این اداره‌کل است، گفت: با همراهی یک انجمن خیریه، در حال توسعه فضای فیزیکی اهدای خون در اصفهان هستیم و اکنون ساخت دو مرکز اهدای خون مد نظر قرار گرفته است تا تمرکز از مرکز اهدای خون خواجو برداشته شود.

وی نیز با اشاره به اینکه مهم‌ترین چالش انتقال خون استان اصفهان، کمبود نیروی انسانی متخصص و تناسب نداشتن عملکرد با تعداد نیرو است، تشریح کرد: در سال ۱۴۰۲، روزانه ۸۰۰ فراورده برای مراکز درمانی استان تأمین شده است و سال جاری نیز به طور قطع با افزایش تأمین فراورده‌ها مواجه خواهیم بود و تأمین این تعداد فراورده به طور قطع مستلزم تأمین نیروی انسانی است.

دهراب‌پور در ادامه افزود: چالش دوم این اداره‌کل، فضای فیزیکی بوده است که البته به برکت خیران قابل حل‌تر و گام‌هایی در این خصوص برداشته شده است، همچنین اعتبارات هزینه‌ای، سومین چالش این اداره‌کل است.

وی با بیان اینکه از هر سه نفر، یک نفر تا پایان عمر خود به فراورده خونی نیاز پیدا خواهد کرد، گفت: حداقل ۱۷۰۰ استاندارد برای فراورده‌های خونی رعایت می‌شود و هر فراورده در شرایط خاص خود نگهداری می‌شود.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان با اشاره به برگزاری بیش از ۳۰ کلاس آموزشی برای نگهداری فراورده‌های خونی در مراکز درمانی استان افزود: ۱۸۵ هزار و ۲۳۰ نفر در سال ۱۴۰۲ به مراکز اهدای خون استان مراجعه کردند که از این تعداد ۱۴۷ هزار و ۴۴۲ نفر موفق به اهدای خون شدند که از خون‌های اهدایی این افراد، ۱۰۱ هزار و ۱۸۹ فراورده گلبول قرمز کم لوکوسیت تولید شده است.

وی ابراز کرد: استان اصفهان با تولید ۲۶۶۴ واحد گلبول قرمز اشعه‌دیده در صدر کشور قرار دارد و در سال ۱۴۰۲، به ازای هر پرسنل، ۸۰۰ مورد خون‌گیری انجام شده است؛ بر اساس آمارهای ثبتی، استان اصفهان در سال ۱۴۰۲، حتی یک واحد خون از دیگر استان‌ها نگرفت و این موضوع به برکت وجود و فعالیت مردم این استان بوده است.

دهراب‌پور با بیان اینکه یک سوم از فراورده‌های استان در بیمارستان سیدالشهدا مصرف می‌شود که بیشتر بیماران این مرکز، از دیگر استان‌ها هستند، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ شاهد رشد ۷.۴ درصدی اهدای خون بوده‌ایم و از تعداد افراد اهداکننده خون، ۵۵.۸۲ درصد اهداکنندگان مستمر، ۱۴.۹۹ درصد اهداکنندگان بار اولی و ۲۹.۱ درصد اهداکنندگان باسابقه بوده‌اند.

وی با بیان اینکه شاخص اهدای خون بانوان در سال ۱۴۰۲، برابر با ۳.۵۱ درصد بوده که نسبت به میانگین کشور که برابر با ۴.۶ درصد است، شاخص استان پایین‌تر ثبت شده است، ادامه داد: بیشترین رده سنی اهداکنندگان خون در سال ۱۴۰۲، ۳۶ تا ۴۰ سال با درصد ۱۹.۴۷ بوده است، همچنین طی چهار ماه نخست سال جاری، ۵۳ هزار و ۴۱۳ نفر موفق به اهدای خون شدند که این میزان اهدای خون نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۰.۷۱ درصد رشد داشته است.

معاون فنی اداره کل انتقال خون استان اصفهان گفت: معافیت‌های اهدای خون به دو گروه معافیت‌های دائم و موقت تقسیم‌بندی می‌شود، به عنوان مثال افرادی که جراحی قلب انجام داده‌اند به صورت دائم و افرادی که به سرماخوردگی مبتلا شده‌اند به صورت موقت از اهدای خون معاف هستند.

عیسی جوادی معاون فنی اداره کل انتقال خون استان اصفهان نیز در این نشست با بیان اینکه اتباع خارجی به شرط داشتن کد یکتا قادر به اهدای خون هستند و در صورت نیاز نیز فراورده خونی در اختیار آنها قرار می‌گیرد، اظهار کرد: ایجاد پایگاه اهدای خون در سطح شهرستان بر اساس پروتکل کشوری انجام می‌شود که شیوع بیماری‌های ویروسی، بیمارستان، تخت، میزان تصادفات، فاصله با مراکز اهدای خون و جمعیت شهرستان تعدادی از شاخص‌های این پروتکل محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه پیش از اهدای خون افراد، معاینه و مصاحبه انجام می‌شود، افزود: در قسمت معاینات دو هدف دنبال می‌شود؛ ابتدا دقت می‌شود که به فرد اهداکننده خون آسیبی نرسد و سپس گیرنده خون دچار آسیب نشود.

معاون فنی اداره کل انتقال خون استان اصفهان با بیان اینکه میزان ضایعات تولید در کشور بسیار پایین است، تصریح کرد: در کشور شبکه خون‌رسانی دایر شده است که در شرایط خاص، پشتیبانی استان‌ها در حوزه تأمین خون و فراورده‌های خونی انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از سال گذشته فعالیت تیم‌های سیار اهدای خون به صورت محدود آغاز شده است، ادامه داد: معافیت‌های اهدای خون به دو گروه معافیت‌های دائم و موقت تقسیم‌بندی می‌شود، به عنوان مثال افرادی که جراحی قلب انجام داده‌اند به صورت دائم و افرادی که به سرماخوردگی مبتلا شده‌اند به صورت موقت از اهدای خون معاف هستند.

جوادی با بیان اینکه افرادی که حجامت و تتو انجام داده باشند، پس از گذشت یک سال می‌توانند اهدای خون داشته باشند، گفت: در خصوص اهدای خون، فرهنگ‌سازی باید مد نظر قرار گیرد تا به افراد بیشتری اطلاع‌رسانی شود و شاخص اهدای خون افزایش یابد.

پایان خبر/

نویسنده : کاظمی
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

هشت − 8 =

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.